Figurspel, målning och turnering.

9 Oct 2017

Figurspelsturnering

Gårdagen var första gången jag var på en figurspelsturnering!

Det var på föreningen LittleBrotherKevin som jag varit medlem hos av och till sen några år tillbaka, men nu fick jag äntligen tummen ur och gick på en riktigt turnering. Mina förutsättningar gällande figurspelandet har blivit mycket bättre nu när jag har två vänner som spelar där samt att Rebecca kan ta hand om Kelly när jag åker in för flera timmars spelande (tack älskling!).

Det som var det bästa med just denna turning var att vinnaren är inte den som tar flesta poäng i matcherna, utan efter att man har spelat sina 3 matcher så får man dela ut poäng (1-3) där den som man tyckte var mest givande att spela mot (roligt, häftig armé, skön spelare) ger man 3 poäng, 2 poäng till den som var näst bäst etc. Så vinnaren av turneringen blir den som folk tyckte var roligast att möta, vilket enligt mig är helt rätt inställning till denna hobby. Annars blir det väldigt mycket fokusering på att vinna sina matcher och det roliga i spelat försvinner.

Min armé

Min armé som jag tog med ser ut så här:

Marcus - Allegiance: Wanderers

Allegiance: Wanderers Leaders

 • Waywatcher (100) General Command Trait: Masterful Hunter Artefact: Starcaster Longbow

 • Nomad Prince (80)

 • Spellweaver (80) Heartwood Staff

Units

 • 10 x Glade Guard (120)
 • 10 x Glade Guard (120)
 • 10 x Glade Guard (120)
 • 20 x Eternal Guard (160)
 • 5 x Wild Riders (140)
 • 10 x Wildwood Rangers (180)
 • 10 x Wildwood Rangers (180)
 • 5 x Sisters of the Thorn (220)

Reinforcement Points (0) Total: 1500 /1500

Fokuset med denna armé var att min Glade Guards tillsammans med Waywatcher hoppar runt längst med kanterna och skjuter ned prioriterade fiender, mina Eternal Guard tillsammasn med Sists of the Thorn och Spellweaver håller objektiv och är allmänt tankiga och till sist mina Wildwood rangers tillsammasn med Wild Riders och Nomad Prince är en DPS-blobb.

Taktiken gick ganska bra i dom flesta matcherna, men upptäckte snabbt att jag inte hade tillräcklgit med firepower för att ta ned dom riktigt tuffa bestarna. Så det blir lite tweakande till nästa gång!

Målningen

När jag fick reda på turneringen så upptäckte jag att jag behövde komplettera min armé med cirka 36 modeller, så jag lade en beställning på fredagen veckan innan med expressleverans, men fick tyvärr inte paketet ändå förens på torsdagen (alltså 3 dagar innan turneringen som var i söndags). Detta gjorde att jag hela fredagskvällen och lördagen satt och limmade och målade samtliga modeller till hyffsad kvalité. Klockan 22:30 på kvällen blev jag färdig. Nedan kan ni se lite bilder från händelseförloppet.

01

Nu glömde jag ju ta en bild på hela armén, men det får jag ta och fixa till ett annat inlägg. Som sagt så nöjde jag mig med hyffsat kvalité, och kommer lägga många fler timmar att fixa upp allting till lite finare målat, så fotot kommer nog efter det.

Nästa steg inom hobbyn

Jag ska nog fortsätta köra med denna typen av lista, med lite mindre variationer, men jag har även planer på att bygga ut mina Swifthawk Agents och alliera in en Drakeseer till mina Wanderers. Är riktigt kul nu att jag är igång med målandet och spelandet regelbundet, då denna hobby verkligen är riktigt rolig.

Här näst på bloggen kommer nog lite mer detalj om hur mitt workflow ser ut samt mina kommande projekt inom IT-världen. Efter det så tänkte jag sätta mig och skriva lite om åsikter och politik (typ varför jag tog bort Facebook och hur jag ser på det som händer på internet och i världen)