Figurspelsturningen nummer två!

10 Dec 2017

Figurspelsturnering

Då var det dags för ytterliggare en figurspelsturnering på föreningen LittleBrotherKevin i Linköping! Den här gången var vi ungefär 16 personer tror jag med samma format som förut. Alltså man kör 3 matcher på en dag och sedan delar man ut poäng baserat på den motståndaren som var roligast att spela med.

Förra gången så slutade jag näst sist, men den här gången då kom jag på en stolt femteplats! Mycket av skillnaden tror jag var att min armé var helt målad samt basad, och jag körde en lite mer varierad lista.

Jag hade två väldigt roliga matcher (som jag förövrigt också vann!) sen en match där jag gjorde ett så grovt misstag i början att varken jag eller min motståndare hade en särskilt bra match. Jag blev totalt slaktad på under 30 minuter, vilket innebar att vi satt och rullade tummarna i två timmar för att vänta in resterande matcher.

Allt som allt en väligt bra dag!

Min armé

Min armé som jag tog med ser ut så här:

Marcus - Allegiance: Order

Leaders

Drakeseer (300)

  • Artefact: Quicksilver Potion

Loremaster (100)

High Warden (220)

  • General
  • Trait: Strategic Genius

Battleline

5 x Reavers (160)

10 x Glade Guard (120)

Units

20 x Swordmasters (360)

10 x Sisters of the Watch (220)

Total: 1480 / 1500

Tanken bakom detta är att fokusera det Aelves i Age of Sigmar just nu är bra på; att vara glaskanoner. Det är nästan ingenting i denna armé som överlever särskilt länge i närstrid. Om jag buffar upp Swordmasters med Mystic Shield så överlever som hyffsat mot sådant som inte har alltför hög rend, och mot skytte så får dom re-rolla sina saves.

Armén var väldigt roligt att spela då Drakeseer blev MVP flera gånger. Han swoshade in från ingenstans, kastade sina spells, in i närstrid och slaktade i stort sätt allt. Sen när han var klar så fanns det antingen inga fiender kvar i närheten, eller så blev han en liten våt pöl i marken när motståndaren fick slå tillbaka.

Jag är lite kluven hur jag ska fortsätta bygga ut armén, mest pga den begränsade mängden battleline om man ska köra Order Alligience. Alternativen jag har är att köra typ Swifthawk, Eldrigh Council eller Order Draconis, men då blir istället urvalet av allies väldigt väldigt tunt. Nästa inköp blir i alla fall ett par phoenixes, en eld och en is. Det ska bli riktigt kul att se vad som kan göra!

Målningen

Den här gången fick jag ett par röster vad känner till om för bra presentation. Det gör mycket att ha basade figurer!

Jag är väldigt nöjd med färgschemat och kommer fortsätta bygga ut på denna armé tror jag. Temat är Blood Elves från Warcraftuniversumet, därav alla glödande ögon!

01 02 03 04